Kommunikációt segítő videók

Az üzenetnek el kell jutnia...

Mindenféle módon kommunikálunk. Van, amikor helyzeteket, van, amikor tudást adunk át. Az írott kommunikáció mellett ma már kiemelten fontos a videós csatornák kihasználása. Nem csak mint formátum, hanem közösségi média felületként is. Számos videónk a különféle kommunikációs célokat támogatja.

Ismerje meg kommunikációt segítő videóinkat!

Egy rajzfilm, ami segíti a kommunikációt

Az Animált Marketing Videó célja a kommunikáció segítése az értékesítési, marketing vagy egyéb folyamataink során – látványos, rajzfilmes elemekkel.

Az Animált Marketing Videó – nevéből és jellegéből fakadóan – élő szereplő nélkül készül. A narrációt a cég munkatársa (esetleg megbízottja) vagy képzett szinkronszínész mondja el, de akár csak zenei aláfestéssel is készülhet.

Sok helyen rajzfilmes magyarázó videónak hívják ezt a megoldást.

Minden marketinges hazudik sztorizik!

A Sztori videó – történetmesélés célja, hogy egy valós vagy kitalált történetet, mesét mondjon el a cégről, a termékről, a szolgáltatásról, vagy ezek kiegészítéséről (storytelling).

A Sztori videó – történetmesélés hasznos gerilla videókban, vírusmarketing kampányokban is, de nem kizárólagosan, hiszen bármilyen kampányt feldob egy jó történet.

A Sztori videó – történetmesélés készülhet forgatott anyagból, előre kész videók összevágásával és narrálásával, illetve rajzfilmes, animált módon is.

Mondja el face to face mit árul!

A Beszélő fej – videó sorozat elsődleges célja az információ átadás, a szakértői státusz növelés és a szolgáltatás bemutatás.

A Beszélő fej – videó sorozat minden esetben forgatott anyag.

Beszélő fej – videó sorozat egyes videóiban el tudja mondani, hogy mivel foglalkozik, át tud adni információkat, el tud mesélni pár történetet a munkájából – ezáltal építve a bizalmat a nézőben.

Dugja be a kisujját az ajtón ezzel a videóval!

A Gerilla videó célja a meghökkentő figyelemfelkeltés eszköztárával középpontba állítani egy témát, céget vagy terméket / szolgáltatást.

A Gerilla videó lehet direkt üzenet, vagy indirekt célzás – sokszor könnyed, humoros formában. Mindig egy fő üzenete van, amit különleges köntösben, a szokásostól eltérően mutat be.

A Gerilla videó legtöbbször forgatott anyag – de nem kizárólagosan.

A szakértői kommunikáció szuperfegyvere: VLOG!

A VLOG – videóblog célja, hogy kimaxolja a szakértői státuszt rendszeres megjelenésekkel, hasznos tanácsokkal, okos gondolatokkal.

A VLOG – videóblog forgatott anyagból készül. Itt nem feltétlenül a profi minőség a legjobb út, lehet egy mobillal is szuper VLOGot készíteni.

A VLOG – videóblog egy természetesnek ható videós üzenetsorozat, amely hasznos információkat, helyzeteket mutat meg az iparágából, termékéről, szolgáltatásairól.

Nem olvassák végig a cikkeit?

A Cikk videó – Post videó lényegében egy megírt blogbejegyzés vagy cikk átültetése videóra. Gyakran alkalmazzák ezt ma már hírportálok, blogok, hogy kielégítsék az olvasni kevésbé szerető látogatókat is.

A Cikk videó – Post videó többnyire videós vágóképek, fotók, illusztációk és feliratok összességéből áll, esetleg narrálható.

A Cikk videó – Post videó készítésére általában azok kérnek minket, akiknek a jó helyezések ellenére visszaesik a cikkjeiknél az oldalon eltöltött idő.

A kommunikáció

Két vagy több fél közötti információáramlás, ahol normál esetben az egyik fél az „adó”, a többi pedig a „vevő” (ezúttal nem vásárlóként értve a szót). Amikor videót készítünk, akkor az Ön cége az adó. Ön adja az információt, Ön dönti el annak formáját és az Ön dolga, hogy mindenféle zaj és egyéb zavaró tényező ellenére eljuttassa a vevőnek, amit szeretne.

Ez nehéz. Nagyon nehéz. Mindenki máshogy értelmezi ugyanazt a mondatot, amitől zagyvasággá válhat egy jó üzenet. Emellett sokan mások is próbálnak információt átadni. Óriási a zaj és egyre magasabb falakat emelnek maguk köré azok, akiknek a leginkább szólna az Ön üzenete.

A kommunikációt segítő videók első számú célja, hogy áttörjön a falakon, hangosabb legyen a zajnál és érthetőbb a zagyvaságnál. A kommunikációt segítő videó nem csodafegyver, hanem olyan praktikák használata a videózásban, amelyeknek jó esélye van a fenti cél megvalósítására.

Nézze meg a kommunikációt segítő videókat, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot és beszélgessünk arról, hogyan tudjuk bemutatni az Ön cégét videós eszközeinkkel.